За варианта Омикрон на коронавируса знаем много малко неща, които

...
  За варианта Омикрон на коронавируса знаем много малко неща, които
Коментари Харесай

Вирусологът Радостина Александрова: Рано е да се каже дали ни очаква пета вълна

 

 За разновидността Омикрон на ковид знаем доста малко неща, които изрично са мотив за доста съществено внимание, само че не са мотив за суматоха. Той съдържа доста огромен брой разновидности - към 50, какъвто не е следен в другите разновидности. Това сподели вирусологът проф. Радостина Александрова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите й все още той демонстрира огромна вирулентност и за момента не може да се каже дали имунизациите ще ни предпазят. Вече са почнали изследвания на фирмите, произвеждащи ваксини, дали Омикрон ще се повлияе от тях, само че резултати от тях ще има след няколко седмици, уточни проф. Александрова.

Проф. Александрова уточни, че случаите на новозаболели у нас понижават, само че цената, които сме платили с човешки животи, е доста висока. „ Има хора, които нямат имунитет към вируса, а виждаме, че идват и нови разновидности и че имунитетът избледнява с времето - вирусът търси всички ниши, в които може да влезе ", разяснява вирусологът. По думите й е рано да се каже дали ни чака пета вълна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР